Önismeret,  Tudatosság,  Változtatás

Tudatosság – mindennapi életedben

Előző bejegyzésemben feltettem Neked 10 kérdést. Azt kértem, hogy fogj egy papírt meg egy tollat, vonulj félre, és menj végig a kérdéseken, méghozzá úgy, hogy mindegyik megválaszolására hagyj magadnak 5-10 percet.

Megtörtént?

tudatossag-urlap

Mi a célja ezen kérdéseknek a Tudatosság blogon?

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy minél több embernek tudjak segíteni. A Tudatosság blog immáron 4. éve teljesen ingyenesen segít abban, hogy életed pozitív irányba tudd változtatni. Na persze önmagában az én írásaim nem sokat érnek, ha nincs jelen a TE életedben is a tudatosság, és nem valósítod meg azokat amiket ide leírok.

Számtalan pozitív visszajelzés érkezik, hogy tetszenek az olvasóknak az itt közölt információk. Akkor itt az idő, próbáld ki Te is. Ne nekem higgy, hanem saját magadnak, a saját tapasztalataidnak.

A 10 kérdés, amit a múlt héten feltettem, segít abban, hogy fel tudd mérni jelenlegi állapotodat, így ezek után te magad is láthatod, hogy mely területeken lehet szükség változtatásra.

 

Nézzük a Tudatosság kérdéseit

 1. Mi az oka annak, hogy itt vagy, és olvasod a Tudatosság blogot?
  Rávilágít arra, hogy mi motivál saját magad fejlesztésében.
  (Én pedig örülök, hogy life coachként részese lehetek ennek.)
  .
 2. Amit olvasol azt elfogadod-e, és megpróbálod-e saját életeben is alkalmazni?
  Nagyon fontos kérdés, ugyanis ha “csak” passzív olvasó vagy, attól még nem változik semmi. Ellenben ha már cselekszel (vagy elszántad magad a cselekvésre), akkor a siker kapujában állsz. (Ha szükséges, segítek neked, részletek a cikk végén.)
  .
 3. Érzel-e késztetést arra, hogy tanulj? (Pl. kézbe venni egy személyiségfejlesztő könyvet, vagy elmenni egy nem kötelező szakmai tréningre, tanfolyamra.)
  Sokan nem szeretnek tanulni, de azzal, hogy Te itt vagy, máris tettél életedért, ugyanis hajlandó vagy az önfejlesztés témájáról olvasni. Hidd el nekem, minél többet sajátítasz el a témában, és természetesen alkalmazod a megszerzett tudást, annál többet fogsz elérni életedben. Hidd el nekem, a sikeres emberek folyamatosan képzik önmagukat. Legyen szó önfejlesztésről, vagy szakmai anyagokról.
  .
 4. Mit gondolsz, mennyire élsz tudatosan?
  Lehet, hogy nehéz kérdés, de érdemes leírnod a válaszokat. Ugyanis ha őszinte vagy magaddal, akkor saját magadnak meg tudod mutatni, hogy életed mely területén kell fejlesztened.
  .
 5. Vannak-e leírt céljaid, és megteszel-e mindent a megvalósításukért?
  Ha le vannak írva, és időnként át is nézed őket, akkor a saját személyes sikertérképed tartod a kezedben (valahogy úgy amikor egy térkép segítségével akarsz eljutni “A” pontból “B” pontba). Ha nem írtad még le a célokat, akkor MOST TEDD MEG. Dobj félre mindent, és láss neki. Egy kis segítség a célok leírásához.
  .
 6. Mennyire segíted a körülötted lévő embereket? (Nem feltétlenül pénzre gondolok.)
  A kérdés arról szólsz, hogy szoktál-e önzetlen segítséget nyújtani másoknak. Tudod, ha valaki ad, akkor többszörösen kapja vissza.
  .
 7. Mit jelent számodra a siker? Mennyire érzed magad sikeresnek?
  A siker definíciója mindenkinek más, ez mindig egyéntől függ. Az hogy mennyire érzed magad sikeresnek, mutatja, hogy mennyi hiányzik még a boldogságodhoz.
  .
 8. Úgy érzed, hogy olyan munkát végzel, amit mindig is szerettél volna?
  Ha a kérdésre a válasz IGEN, akkor te azon kevés emberek közé tartozol, akik azzal foglalkozhatnak amit szeretnek csinálni, és ebből élnek meg. Ha NEM, akkor először definiáld magadban, hogy mi lenne az a munka (mert sokan ezt sem tudják pontosan), aztán gondolkodj el rajta, hogyan tudnád elérni.
  .
 9. Milyen a kapcsolatod pároddal, gyermekeiddel, szüleiddel?
  Kapcsolataid nagymértékben befolyásolják életed. Minél harmonikusabbak családoddal és a körülötted élőkkel a kapcsolataid, annál  kevesebb a konfliktus és az ezzel járó stressz. (Tipp: Valaki “elkövetett” ellened valamit? Meg tudsz neki bocsátani??? A megbocsátás Önös érdek…)
  .
 10. Mennyire vagy elégedett életeddel? (Jelenlegi helyzeteddel, anyagi dolgaiddal, társas kapcsolataiddal, stb.)
  Ez egy egyszerű kérdés, de mégsem az. Ha átgondolod, hogy egy tízes skálán mennyire vagy elégedett életeddel, láthatod, hogy mennyi hiányzik a boldogságodhoz.

 

A Tudatosság Blog segít

Ahogyan már írtam, a Tudatosság blogon folyamatosan teszek közzé hasznos cikkeket, írásokat.

Ha ezen felül több segítségre van szükséged, erre is van lehetőséged, lássuk hogyan:

 1. Önbizalom növelés
  3 órás önbizalom növelő tréning, ha gyorsan szeretnél eredményt.
  .
 2. Life coaching
  Telefonos, vagy személyes konzultáció, ha személyes segítségemre van szükséged.
  .
 3. Életreform Program
  Akik életük számos pontján akarnak változtatni, választhatják 52 hetes programunkat.