Gondolatébresztő,  Pozitív gondolkodás,  Tudatosság

Tudatosság – Te mennyire élsz tudatos életet?

A legutolsó bejegyzésemben arról írtam, hogy életed igenis vizsgáld felül és ha szükséges, akkor nyugodtan használd az újratervezést.

Az ezt megelőző bejegyzésem arról szólt, hogy parancsba adtam a tudatosságot. (Kíváncsi vagyok megfogadtad-e a tanácsaimat…)

Ma viszont rólad lesz szó. Igen kedves Olvasó, jól látod, Te aki a monitor előtt ülsz, TE és a TUDATOSSÁG kapcsolatáról.

tudatossag-es-te

Tehát TE és a TUDATOSSÁG!

Eddig mindig csak én írtam, és Te olvastál. Remélem, hogy meg is fogadtad a tanácsaim egy részét, amit itt a Tudatosság Blogon olvastál. Úgyhogy most jön a számonkérés 🙂

Elő egy papírt, meg egy tollat, és tessék megválaszolni az alábbi kérdéseket, de ŐSZINTÉN! Nincs jó vagy rossz válasz, viszont magadat csapod be ha nem vagy őszinte…

  1. Mi az oka annak, hogy itt vagy, és olvasod a Tudatosság blogot?
  2. Amit olvasol azt elfogadod-e, és megpróbálod-e saját életeben is alkalmazni?
  3. Érzel-e késztetést arra, hogy tanulj? (Pl. kézbe venni egy személyiségfejlesztő könyvet, vagy elmenni egy nem kötelező szakmai tréningre, tanfolyamra.)
  4. Mit gondolsz, mennyire élsz tudatosan?
  5. Vannak-e leírt céljaid, és megteszel-e mindent a megvalósításukért?
  6. Mennyire segíted a körülötted lévő embereket? (Nem feltétlenül pénzre gondolok.)
  7. Mit jelent számodra a siker? Mennyire érzed magad sikeresnek?
  8. Úgy érzed, hogy olyan munkát végzel, amit mindig is szerettél volna?
  9. Milyen a kapcsolatod pároddal, gyermekeiddel, szüleiddel?
  10. Mennyire vagy elégedett életeddel? (Jelenlegi helyzeteddel, anyagi dolgaiddal, társas kapcsolataiddal, stb.)

 

Hogy mire jók ezek a kérdések?

Nos ez csak néhány azok közül, amivel pl. egy life coaching ülésen találkozhatsz. Ezek segítenek felmérni jelenlegi állapotodat.

Javaslom, hogy szánj minden kérdésre 5-10 percet, gondold át, és írd le a válaszokat. Ha ezzel megvagy, túl vagy az első lépésen, ugyanis látod azon pontokat, hogy hol kellene változtatni.

Ezek után az elhatározás következik, “igen, változtatni szeretnék”. Ha ez is megvan, akkor dönthetsz, hogyan. Egyedül, vagy segítséggel. A következő alkalommal segítek egy kicsit a kérdések mögé nézni, hogy könnyebben tudj dönteni.