Gondolatébresztő,  Pozitív gondolkodás,  Tudatosság

Piros szívek, csoki és rózsacsokor – közeledik a szerelmesek ünnepe!

Lassan elérkezik február 14.,vagyis a Valentin nap. A legtöbb bolt, üzlet kirakatát elárasztják a piros papírszívek és megjelennek a „kihagyhatatlan Valentin napi akciók”. Azt hiszem, az ember még akkor sem tudna elfeledkezni a szerelmesek ünnepéről, ha akarna 🙂 .

 

Közeleg a Valentin nap, február 14 - a szerelmesek napja

 

Február 14 – Valentin nap

A Valentin nap megünneplése az angolszász országokban tekint vissza nagy múltra. Hazánkban a 1990-es években jelent meg és kezdett egyre szélesebb körben népszerűvé válni. Az ünnep eredetére sokféle legenda született – de ezeket most nem elemezgetném. Inkább nézzük meg, mit is jelent ez az igazán érzelemdús ünnepnap.

A Valentin nap leginkább a szerelmesek ünnepe, de persze nem kizárólagosan.  Azt hiszem, hogy az egyértelmű, hogy leginkább a nők azok, akik teljesen át tudják élni az év legromantikusabb napját. Sok férfinek ez a nap csupán egy a többi nap közül és előfordulhat, hogy nem is nagyon fordítanának rá figyelmet, ha nem várná el tőlük párjuk.

 

Az ajándékok

Az, hogy ilyenkor milyen ajándékkal lepjük meg párunkat igen változó. A boltok kínálata elég széleskörű, így a lehetőségek végtelenek. Sokan egy apróbb kis meglepetéssel készülnek, vagy egy romantikus vacsorával, de van, aki az utazási irodák kínálatából válogat.

 

De mennyire számít az érték egy Valentin napi ajándéknál és mennyire az, amit kifejez?

Mint a legtöbb ünnep, így a Valentin nap sem az ajándék méretéről vagy értékéről kellene, hogy szóljon. Ezen a napon a szerelem, a szeretet van a középpontban. Sokan pedig úgy gondolják, hogy ennek kifejezése az ajándék.

Ha az érzelmek mértéke egyenes arányban állna az ajándék értékével, akkor egyeseknek valóban a csillagokat kellene lehozniuk az égről, és még lehet, hogy az sem tükrözné hűen, hogy mit is éreznek a másik iránt.

Azt gondolom, nem kell túlzásba esni az ajándékozást illetően! Inkább gondolkodjunk kreatívan, próbáljuk meg kitalálni, hogy minek örülne a másik!

Természetesen azt se felejtsük el, hogy ez csak egy nap a 365-ből és nem csak ezen az egy napon kell kimutatni a szeretetet a másik felé! Egész évben éreztessük párunkkal, hogy szeretjük és mennyire fontos nekünk!

 

Vannak, akik ellenzik…

Sok ember alig várja az évnek ezt a napját, hogy megünnepelhesse a szerelmet, és természetesen már jó előre kigondolja, mit is vesz a párjának.

De vannak szép számmal „Valentin nap ellenesek” is, akik pusztán marketing fogásnak tekintik az ünnepet – pusztán jó reklámfogásnak, amivel a kereskedők és vendéglátósok próbálnak még nagyobb haszonra szert tenni.

Ki így látja, ki úgy – nem is érdemes és talán nem is lehet igazságot tenni, hiszen tény, hogy a virágboltosok nem győzik csokorba kötni a rózsákat Valentin napján 🙂 .

 

A Valentin naptól függetlenül is egy a lényeg, hogy mindig mutassuk ki az érzéseinket, és az év mind a 365 napján biztosítsuk párunkat érzéseinkről, még akkor is, ha erre nem ösztönöz éppen egy ünnep sem.