Gondolatébresztő,  Kényelmi zóna,  Személyiségfejlesztő tippek,  Tudatosság

Ne égesse fel a hidakat maga mögött!

Az ember minden nap (sőt minden percben) hoz valamilyen döntést. Ezek általában két részre oszthatóak – amire büszkék vagyunk és amiket most vagy később megbánunk.

Bárki életében előfordulhat, hogy szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy nem jól döntött egy adott szituációban, és ha döntését úgy hozta meg, hogy felégetett maga mögött mindent, ennek emberi kapcsolatai látják kárát.

Rossz döntés felégetni az összes hidat magunk mögött

 

Rengeteg ilyen példát látunk manapság…

Vannak emberek, akik a családjukkal szakítják meg a kapcsolatot, új párjuk miatt, de előfordulhat olyan eset is, hogy a “gyermeknek” már túl ciki lett valamelyik családtagja (mert épp nincs pénze, vagy mondjuk iszik, vagy mert másképp gondolkodik).

De beszélhetünk akár az anyagi helyzetről, vagy a munkáról. Manapság egyre inkább a munkaerő-piaci helyzet határozza meg az emberek életét – oda megyünk, ahol munka van – legyen az belföld vagy külföld. Vannak emberek, akik úgy kezelik azt, hogy ők egy sokkal jobb pozícióban, vagy jövedelmezőbb munkahelyen dolgoznak, hogy megszakítják a  kapcsolatot a régi “barátokkal”.

Sokan felégetnek minden hidat maguk mögött – de ez valóban helyes? Az ilyen helyzeteket nagyon nehéz utólag helyrehozni, és még ha sikerül is (mondom ha sikerül) a tüske akkor is ott marad.

.

Van, aki elfelejti, honnan jött…

Sok emberrel megesik, hogy eltervezi az életét, belevág valami újba, kihasználja a jobb lehetőségeket, és ezzel együtt végleg búcsút int a réginek, felégetve maga mögött mindent, ami addig az élete része volt.

Ezek az emberek elfelejtik honnan jöttek. Pedig ezzel a döntéssel elveszthetnek mindent – szeretteinket, akik a biztonságot jelentették, barátokat, akik teljessé tették életünket.

Természetesen nem azt állítom, hogy ne használjuk ki a lehetőségeket, csupán azt, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a jövő!

Bármikor szükségünk lehet támogatásra, segítségre, amit a hozzánk közel állók tudnak megadni nekünk. De mi történik akkor, ha ezek a kapcsolatok már nincsenek? Kihez fordulunk? Azt, hogy mennyire létfontosságúak kapcsolataink, leginkább akkor érzékeljük, ha azok már nem részei életünknek. Akkor pedig már késő.

Sőt! Hogyha az üzleti életben gondolkodunk, nem tanácsos felrúgni egy egy üzleti kapcsolatot egy jobb miatt. Nem kell egymásnak esni a régivel, ha találunk egy új üzleti partnert. Sosem lehet tudni, mikor kell újra egy asztalhoz ülni tárgyalni.

.

És mit tehet Ön, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe?

Mielőtt bármilyen döntést is meghoz, gondolkodjon el egy picit. Vajon megéri az, hogy bárkivel is összevesszen, felrúgja kapcsolatát, esetleg elárulja? Megéri az, hogy a “pillanatnyi” előnyökért eltolja magától azt az embert?

Bárhogy is alakul az élete és bárhova is sodorja az élet, mindig jusson eszébe, hogy vannak olyan emberek, akik nem, vagy nehezen pótolhatóak!

Mindig úgy cselekedjen másokkal, ahogy szeretné, hogy Önnel cselekedjenek! Becsülje meg és értékelje kapcsolatait, hiszen az emberi kapcsolatok tesznek bennünket azzá, akik vagyunk.