Tudatosság és kitartás

Írta: Hollenda Zsolt - life coach, tréner

Ez a két szó, ha nem is szinonimája egymásnak, de szorosan összefüggenek. Ha a tudatosság vezérli életed, és vannak céljaid, akkor kitartó vagy, nem tágítasz addig, amíg eléred őket. Legyen szó akár pénzkeresetről, munkáról, kapcsolatról, sportról, akár az élet más területéről.

kitartas

A kitartás, akárcsak a tudatosság egy döntés kérdése

Te vagy az, aki életed irányítod, így tehát egyedül TE dönthetsz afelől, hogy mennyire leszel kitartó. Dönthetsz úgy is, hogy bizonyos kudarc után feladod, bár ez nem a tudatosság mintapéldája, és elkötelezheted magad, hogy addig nem állsz le, amíg célt nem érsz.

Gondolj egy sportolóra!
Ő arra tette fel az életét, hogy sportsikereket érjen el, versenyeket nyerjen, érmeket szerezzen. Ezért naponta rengeteget edz, és készül a megmérettetésre. Hozott egy döntést, és dolgozik érte.

Vagy gondolj egy üzletemberre!
Ő szeretné vállalatát felfuttatni, minél nyereségesebb üzleteket kötni. Ő reggeltől estig dolgozik, képzi önmagát, és minden energiáját a vállalat építésére fordítja. Ő így döntött, és tesz is érte.

Esetleg nézz meg egy sikeres MLM-es vezetőt (hálózatépítőt)!
Az a célja, hogy az általa képviselt cég termékeivel másoknak segítsen, mások igényét kielégítse, továbbá hogy segítsen a hozzá csatlakozott munkatársaknak sikeresebb lenni, és ezáltal anyagi elismerésre szert tenni. Nem saját meggazdagodása vezérli, mert az önmagában kevés lenne. Hozott egy döntést, hogy segít csapatának, és ezért minden meg is tesz.

Kell a motiváció is!

Ha már megvan benned a tudatosság, azért szükség lesz még némi motivációra is a célok eléréséhez. Mindenkit más motivál, ebben a kérdésben nem lehet általánosítani.

A sportolót motiválhatja az, hogy ő legyen a legnagyobb magyar sportoló, hogy Európa-, vagy világbajnok legyen, hogy minél több érmet szerezzen, de lehet, hogy gyermekkori vágyát szeretné megvalósítani, vagy esetleg valakinek bizonyítani akar.

Vagy nézzük a hálózatépítőket. Lehet, hogy a tudatosság hajtja, vagy a pénzkereset, lehet, hogy van, akinek a szabadság és munkaidő szabad beosztása a motiváló, biztos, hogy találunk olyat, aki a társaság miatt van ott, és az sem lehetetlen, hogy valaki azért lesz MLM-es, hogy tanuljon.

Téged mi motivál?

Szeretnél sikeres lenni? Akkor mond meg azt, hogy téged mi motivál!

Tedd fel magadnak a kérdést: “Miért akarom ezt vagy azt elérni?”, “Mi fog történni, ha elérem a céljaim?”

Van elég belső motivációd ahhoz, hogy elérd a céljaid?

Esetleg szükséged lenne egy kis külső motivációra?

Pénzre?

Mondjuk 1.000 dollárra?

Mennyi most 1.000 dollár? Mit tudnál ezért venni?

Mit tennél meg 1.000 dollárért?

Ez elég lenne külső motivációnak, vagy másra vágysz?

Akkor írd meg! 🙂

Oszd meg ismerőseiddel:

Kategória: Gondolatébresztő Pozitív gondolkodás Tudatosság
Címke: , , , ,

 


5 hozzászólás

 1. Gazdag Dezső

  Igen ! Tudnék mit tenni vele ! Rendbe hoznám a házamat! Végeznék a segítségével egy felújítást !

 2. Sándor

  A cél megvan. A motiváció igencsak megkönnyítené a helyzetemet. Természetesen bankár ebből egy centet sem látna, befektetném azonnal. Igaz több lenne a munkám, de kevesebb lenne a stressz! Külső motivációnak lehetne több is, de beérném ennyivel is.

 3. Völgyi Sándor

  Kedves Zsolt!

  • 1000 dollár a mai napon az MNB középárfolyama szerint 280.980,-Ft. Tavalyi KSH adatokra támaszkodva ez az összeg az információ és a kommunikáció ágazat szakembereinek nettó fizetéséhez közelít a legjobban. Hogy ez mire elég? Véleményem szerint fenntartható belőle egy családi ház, talán egy átlagosnál jobb autó, de jutna belőle ruházkodásra, társasági életre, pihenésre, meg a gyerekek taníttatására is.
  • Azt, hogy ezért a pénzért mit tennék meg igen nehéz meghatározni. Azt butaság lenne állítani, hogy mindent, de vonzó az összeg, sok minden beleférne az biztos. Véleményem szerint érdemes lenne komoly erőfeszítéseket tenni egy olyan állás elnyeréséhez, ahol ennyit fizetnek. Gondolok itt a megfelelő képzettség, gyakorlat megszerzésére, majd az állás betöltése után hosszú távú, folyamatos kemény munkára is számítanék, hiszen a munkáltató számára még hasznot is kell termelni.
  • Motivációként számomra talán elég lenne ez a pénz, bár kicsit elbizonytalanít az a szintén KSH adat, mely szerint az emberek úgy gondolják, hogy havonta és fejenként az átlagos élethez 127.000,-Ft jövedelem volna elegendő. Ehhez képest négy fős családot tekintve, egyedüli keresőt feltételezve 70.245,-Ft jutna csak fejenként. Dolgoztassuk meg egy kicsit az asszonyt is, kapjon mondjuk átlag környékén úgy 130 ezret, akkor fejenként 102.745,-Ft adódik, mely összeg még mindig jóval a tavalyi átlag alatt van. Hol van ehhez még a jólét, a 229.000,-Ft/hó/fő nettó bevétel? Lehet, hogy egy igénytelen ember vagyok ezek szerint?

  Tisztelettel: Völgyi Sándor

 4. Hollenda Zsolt

  Kedves Sándor!

  Köszönöm hozzászólásod, és a pontos információkat.

  • Az igazság az, hogy a hozzászólásokból és a nekem küldött levelekből az derül ki, hogy havi 280 ezer forint már elég lenne a megélhetésre, viszont sokaknak elképzelhetetlen ezt jövedelmet megközelíteni.
   A valóság az, hogy énképünkön kellene változtatni, és akkor egyáltalán be tudnánk fogadni legalább a nagyságrendet, ugyanis aki jelenleg keres mondjuk 150 ezer forintot havonta, az nehezen fogad be 280 ezer forintot.
  • Na hogy ki mit tenne érte, itt már sokkal érdekesebb a tapasztalatom. Sajnos van, aki úgy szeretne elérni eredményt, hogy nem lép ki kényelmi zónájából, és nem akar TENNI is érte. Az biztos, hogy enélkül nem fog menni.
   Erre mindig azt mondom, hogy nézd meg az elmúlt 3-5 éved, hogy mit tettél, és hova jutottál. Ha ugyanezt teszed továbbra is, semmi nem fog változni, maradsz ahol vagy.
  • Egyáltalán nem gondolom, hogy igénytelen lennél. Az, hogy az emberek mit gondolnak, vagy a KSH mit ír le, az nem feltétlenül tükrözi a valóságot. Ahogyan írod is “127.000,-Ft jövedelem volna elegendő” – tehát feltételes módban 🙂

   Azt gondolom, hogy aki szeretne anyagi helyzetében pozitív változást elérni, és tényleg HAJLANDÓ IS TENNI ÉRTE, az ki tud lépni kényelmi zónájából, dolgozik azért hogy az évi bevétele meghaladja, de legalább elérje a KSH által közölt szintet.

  Üdvözlettel,
  Zsolt

 5. Klaudia

  Igen, nekem bőven elég lenne motivációnak. Most egy kisebb célom van, ahhoz picit sokallom is ezt az összeget. De a távoli jövőben igen jól jönne. Befektetném egy részét, a többit pedig a vágyaimra költeném. 🙂

  Üdv: Klaudia

Szóljon hozzá

Megjegyzés: A hozzászólásokat moderáljuk. Kérjük, ne küldje be többször ugyanazt, moderáció után meg fog jelenni a hozzászólása.

*

25.000 Ft értékű ajándék:

- „A Változás szabadsága” e-book + munkafüzet
- BÁRMIT elérhetsz - motivációs videó,
- Inspiráló zenék,
- Személyre szóló életviteli tanácsadás

Add meg neved, e-mail címed és máris küldöm!
Email*
Név*
ellenőrző kód: