Gondolatébresztő,  Pozitív gondolkodás,  Tudatosság

Tudatosság és kitartás

Ez a két szó, ha nem is szinonimája egymásnak, de szorosan összefüggenek. Ha a tudatosság vezérli életed, és vannak céljaid, akkor kitartó vagy, nem tágítasz addig, amíg eléred őket. Legyen szó akár pénzkeresetről, munkáról, kapcsolatról, sportról, akár az élet más területéről.

kitartas

A kitartás, akárcsak a tudatosság egy döntés kérdése

Te vagy az, aki életed irányítod, így tehát egyedül TE dönthetsz afelől, hogy mennyire leszel kitartó. Dönthetsz úgy is, hogy bizonyos kudarc után feladod, bár ez nem a tudatosság mintapéldája, és elkötelezheted magad, hogy addig nem állsz le, amíg célt nem érsz.

Gondolj egy sportolóra!
Ő arra tette fel az életét, hogy sportsikereket érjen el, versenyeket nyerjen, érmeket szerezzen. Ezért naponta rengeteget edz, és készül a megmérettetésre. Hozott egy döntést, és dolgozik érte.

Vagy gondolj egy üzletemberre!
Ő szeretné vállalatát felfuttatni, minél nyereségesebb üzleteket kötni. Ő reggeltől estig dolgozik, képzi önmagát, és minden energiáját a vállalat építésére fordítja. Ő így döntött, és tesz is érte.

Esetleg nézz meg egy sikeres MLM-es vezetőt (hálózatépítőt)!
Az a célja, hogy az általa képviselt cég termékeivel másoknak segítsen, mások igényét kielégítse, továbbá hogy segítsen a hozzá csatlakozott munkatársaknak sikeresebb lenni, és ezáltal anyagi elismerésre szert tenni. Nem saját meggazdagodása vezérli, mert az önmagában kevés lenne. Hozott egy döntést, hogy segít csapatának, és ezért minden meg is tesz.

Kell a motiváció is!

Ha már megvan benned a tudatosság, azért szükség lesz még némi motivációra is a célok eléréséhez. Mindenkit más motivál, ebben a kérdésben nem lehet általánosítani.

A sportolót motiválhatja az, hogy ő legyen a legnagyobb magyar sportoló, hogy Európa-, vagy világbajnok legyen, hogy minél több érmet szerezzen, de lehet, hogy gyermekkori vágyát szeretné megvalósítani, vagy esetleg valakinek bizonyítani akar.

Vagy nézzük a hálózatépítőket. Lehet, hogy a tudatosság hajtja, vagy a pénzkereset, lehet, hogy van, akinek a szabadság és munkaidő szabad beosztása a motiváló, biztos, hogy találunk olyat, aki a társaság miatt van ott, és az sem lehetetlen, hogy valaki azért lesz MLM-es, hogy tanuljon.

Téged mi motivál?

Szeretnél sikeres lenni? Akkor mond meg azt, hogy téged mi motivál!

Tedd fel magadnak a kérdést: “Miért akarom ezt vagy azt elérni?”, “Mi fog történni, ha elérem a céljaim?”

Van elég belső motivációd ahhoz, hogy elérd a céljaid?

Esetleg szükséged lenne egy kis külső motivációra?

Pénzre?

Mondjuk 1.000 dollárra?

Mennyi most 1.000 dollár? Mit tudnál ezért venni?

Mit tennél meg 1.000 dollárért?

Ez elég lenne külső motivációnak, vagy másra vágysz?

Akkor írd meg! 🙂