Felelősségvállalás,  Személyiségfejlesztő tippek,  Tudatosság

Tudatosság az életben: a Te kezedben van az irányítás!

Többször szóba jött már akár konzultációk során, akár személyes beszélgetések során, ahol a tudatosság a téma, hogy vajon ki irányítja életünket. Szüleink? A kormány? A házastársunk? A főnökünk? Egy felsőbb hatalom? Vagy valami más? Te hogy gondolod, Téged ki irányít?

tudatossag-iranyitas

A Tudatosság portál szerint TE irányítod saját életed!

Azt kell mondanom, TE vagy a felelős saját életedért, ugyanis TE vagy az, aki a döntéseket meghozod. Hát akkor hol a tudatosság az életedből?

Lehet, hogy vitatkoznál azzal, amit leírtam. Rendben, de előtte kérlek gondold át:

 • Ki dönti el, hogy mivel foglalkozol, hol dolgozol?
  (Jó persze lehet arra fogni, hogy így nincs lehetőséged, vagy nem tehetsz meg dolgokat. De ezek mind csak KIFOGÁSOK. Ki akadályoz meg abban, hogy szabadidődben azzal foglalkozz és arról tanulj, amit szeretnél?)
  .
 • Ki dönti el, hogy dohányzol, vagy leszoksz a cigiről?
  (Senki más nem dönthet helyetted, csak TE! Hidd el tudom miről beszélek. Mielőtt a tudatosság része lett volna életemnek, 16 évig aktívan szívtam, napi 1 dobozzal.)
  .
 • Ki dönti el, hogy lefogysz vagy sem?
  (Természetesen ezt is csak TE! Igen, ki kell lépni a kényelmi zónából a változásokért. Változtatni kell életmódodon, és sportolnod kell. Ez kellemetlen lehet, mert változtatnod kell, ami “fáj”, de TE döntesz!)
  .
 • Ki dönti el, hogy kivel élsz?
  (Gondolom már tudod a választ, hogyha tudatosság -ról beszélünk, akkor TE! De tényleg TE dönthetsz. Nem kényszeríthetnek egy olyan kapcsolatba, amit Te nem akarsz.
  .
 • Ki dönti el, hogy egy dologra hogyan reagálsz?
  (TE! Szabadon dönthetsz arról, hogy milyen helyzetre hogyan reagálsz. Stresszes helyzet valójában nincs. A Te reakciód lehet stresszes.)
  .
 • És végül ki dönti el, hogy most ebben a pillanatban mire gondolsz?
  (Mivel gondolataid felett teljes szabadsággal rendelkezel, Te irányíthatod gondolataid. És mint tudjuk, a gondolatoknak teremtő ereje van, lásd a vonzás törvényét: azt vonzod be, amin a fókusz. De még egy fontos dolog a tudatosság portáltól: ahogyan a gondolat teremt, úgy meg is semmisít. Tehát negatív gondolatok negatív eseményeket eredményeznek. )

Nos, a TE életedben hogyan van jelen a tudatosság? Neked ki irányítja az életed?