Felelősségvállalás,  Pozitív gondolkodás,  Tudatosság

Tudatosság a párkapcsolatban

Közeleg a Valentin-nap és úgy gondolatom megosztok néhány tippet, hogyan csempészhetsz egy kis tudatosságot párkapcsolatodba, attól függetlenül, hogy 2 hónapja, vagy 20 éve vagytok együtt.

tudatossag-parkapcsolat

Párkapcsolati tudatosság

Egy házasság, vagy párkapcsolat akkor működik, ha mindkét fél egyenlő erőfeszítésekkel járul hozzá ehhez a kapcsolathoz. Vannak bizonyos helyzetek, amikor áldozatot kell hoznod párodért, vagy a kapcsolatért. Hajlandó vagy erre?

A kommunikáció is nagyon fontos elem egy kapcsolatban, mivel jöhetnek problémák, de amíg ezeket meg tudják beszélni, addig nincs nagy gond. Hogy érzed, meg tudjátok érteni egymás érzéseit?

A megújulás szükségessége. Hosszú évek, évtizedek elteltével előfordulhat, hogy hogy a kapcsolat veszít a varázsából. Azok a párok, akik nem unatkoznak, és fel tudják frissíteni a kapcsolatukat, tudnak -nem csak a napi dolgokról- beszélgetni, és figyelnek is a másikra, azok általában úgy tekintenek egymásra mint izgalmas, érdekes emberekre. Hogy érzed, a Ti kapcsolatotok meg tud újulni?

.

6+1 párkapcsolati tipp

 • Tudatosság a párkapcsolatban 1: Csempésszetek egy pici romantikát a mindennapokba!
  Elmehetnek egy csendes étterembe, utána kéz a kézben sétálni, leülni egy padra, ölelkezni, és akár még egy csók is elcsattanhat. Pláne most Valentin-nap idején 🙂
  .
 • Tudatosság a párkapcsolatban 2: Elég a megszokott dolgokból!
  Ragadjanak meg minden lehetőséget új dolgok kipróbálására (legyen ez új hobbi, vagy szórakozás, új emberek megismerése, vagy egy új étel, egy új ruha).
  .
 • Tudatosság a párkapcsolatban 3: Spontán dolgok
  Nagyszerű módja a spontaneitásnak, ha apró meglepetéseket készítesz párodnak. Ennek rengeteg módja lehet: készíthetsz egy finom vacsorát, szervezhetsz valami olyan programot, ami párodnak tetszene (ha megteheted szervezhetsz egy meglepetés kirándulást) de bármilyen megoldás jó, amíg izgalmasnak és újnak mondható (Pl. Írd le egy cetlire és ragassza ki a hűtőre, vagy a tükörre, hogy “szeretlek”. Vagy rejtsd el a pénztárcájában. Vagy küldd el neki SMS-ben.)
  .
 • Tudatosság a párkapcsolatban 4: Dicsérd meg párod!
  Nőknél egy új frizura, új ruha, kiegészítő, férfiaknál mondjuk egy kis sport. Vedd észre azt, ha párod szebb, fittebb, energikusabb szeretne lenni. Dicsérd meg és bátorítsd. Az őszinte elismerés sokat jelent.
  .
 • Tudatosság a párkapcsolatban 5: Te is figyelj önmagadra!
  Azért mert párkapcsolatban élsz, nem kell elhanyagolnod magad. Igenis meg kell maradnod vonzó embernek a párod számára. Igenis tartsd karban magad, hogy párod férfiként, vagy nőként tudjon rád nézni. Legyél igényes magaddal szemben.
  .
 • Tudatosság a párkapcsolatban 6: Hálószobai változatosság
  Ez szintén kommunikáció. Üljetek le és közösen beszéljétek meg, hogy kinek mi az igénye. Sok kapcsolat megy tönkre a hálószobai problémák miatt.
  .
 • Tudatosság a párkapcsolatban 6+1: Adjatok teret egymásnak!
  Egy héten egy alkalommal tarthat a férfi ”fiús estét” (pl. meccs nézés, sörözés), a nő pedig ”csajos estét” (pl. shopping, koktélozás, mozizás). Ajánlatos ezeket egy időpontban tartani, hogy ne rója fel az egyik fél a másiknak az emiatt külön töltött időt. Így nem vagytok folyamatosan együtt, és a batárokat sem hanyagoljátok el.

 

Remélem sikerült néhány jó tippet adnom. Várom véleményed, illetve további tippeket a tudatos párkapcsolatokra.

Ha úgy érzed, hogy probléma van párkapcsolatodban, és külső szakember (life coach) segítségét szeretnéd kérni, várlak egy  konzultációra. Párkapcsolati problémákról itt olvashatsz.