Gondolatébresztő,  Tudatosság,  Vonzás törvénye

“ÁÁÁÁ nekem ez úgysem sikerül…”

Hallott már ilyen mondatot? Esetleg netán Ön is sűrűn mondogatja? Akkor ez a bejegyzés Önnek szól.

A pesszimista hozzáállás sajnos egyre jellemzőbb az emberekre. Akik mindenhol csak a rosszat látják, elhitetik magukkal, hogy ez a sorsuk,  nem sikerülhet semmi, nem lesznek sikeresek semmiben, nem lesznek gazdagok, stb…  Elárulok valamit: így valóban nem is fog!

Mit tehetünk, ha úgy érezzük, semmi sem sikerül?

Ön is sokszor mondogatja, hogy „ááá, ez nekem úgy sem sikerülhet”?

A probléma itt kezdődik! Lehet, hogy valójában már Ön is tudja, hogy a negatív hozzáállás nem juttatja előrébb, de mégsem tud szabadulni ettől a berögződéstől.

Így Ön áll saját fejlődése és sikerei útjában! Ha el szeretne valamit érni az életben, amennyire csak lehet, ki kell zárnia a negatívizmust! Teljesen mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb célokért küzd – a céljait elérni csakis pozitív hozzáállással tudja!

Az ember mindig küzd valamiért, hiszen mindig szeretnénk valami többet, valami jobbat, valami újat. A vonzás törvénye pedig arra “vár”, hogy megvalósítsa az Ön vágyait, legyen bármi is az. Azt állítom Önnek, hogy bármi, amit akar elérhető. Ebben lesz segítségére a vonzás törvénye.

.

Van néhány szabály, amire oda kell figyelni!

Biztosan Önnek is van valamilyen vágya, célja, amit el akar érni. Legyen ez egy új lakás, egy új autó, egy másik munkahely, vagy egy szerető társ…
Most gondolja végig, hogy vajon mindent megtett ezért a dologért? Vagy már eleve „halott ügynek” könyvelte el?

Ha negatívan gondolkodik, akkor miért várja el, hogy bármi is sikerüljön? A negatív gondolatokkal már eleve blokkolja az agyát.  Ön kimondja, hogy szeretne egy új autót, de a fejében olyan gondolatok köröznek, hogy “úgysem tudom majd fizetni, fenntartani”. Nem, így valóban nem.

Mi lenne akkor, ha kiválasztaná álmai autóját, nap mint nap arra gondolna, hogy milyen lesz, amikor beleül, hogyan fogja vezetni, hogyan fogja benne magát érezni. Eleve már sokkal jobb hangulatban érezné magát. Vizualizálja új autóját, és élvezze, ahogyan használja. Még csak meg se forduljon a fejében az, hogy nem fogja tudni fenntartani. Higgye el nekem, így több esélye van.

Pontosan meg kell azt is határozni, hogy mit szeretne. Tegyük fel, hogy nem érzi jól magát munkahelyén, és már gyomorgörccsel jár be reggelente dolgozni. “Ekkor mondhatja azt, hogy gyűlölöm a munkám, nem akarok itt dolgozni, de úgysincs esélyem jobb munkára.”

Vigyázni kell az ilyen típusú kijelentésekkel! Ön azt mondja, hogy nem szeret itt dolgozni, de új munkahelyre nincs esélye.  Agyában ezt tudatosítja.

Milyen lehetőség lehet akkor? Pl. egy baleset. Hiszen ha eltöri a lábát, és gipszben otthon fekszik, nem fog dolgozni. Tehát konkrétan, pontosan fogalmazzon! Mondhatja pl. azt, hogy “olyan munkahelyen dolgozom, amely kihívást jelent számomra, elismerik tudásom, és megbecsülik teljesítményem”.

.

5 pont a célok eléréséért

  1. Céljait pontosan és világosan fogalmazza meg.
  2. Száműzze életéből a “nekem úgysem sikerülhet” típusú negatív gondolatokat.
  3. Ha kitűzött egy célt maga elé, akkor már abban a pillanatban gondoljon úgy rá, hogy ez Önnek mindenképpen sikerül és tegyen meg mindent érte.
  4. Merítsen erőt azokból, akiknek már sikerült és valóban higgye el, hogy Önnek is fog!
  5. Vizualizáljon nap mint nap, lássa és érezze is azt, hogy milyen amikor a kitűzött cél megvalósul (fontos az érzelmek ereje is).

Így vajon Önnek is sikerülni fog?