Gondolatébresztő,  Személyiségfejlesztő tippek,  Tudatosság,  Változtatás

Új év – új élet???

Mindenki izgatottan várta a Szilveszter éjfélt és boldogan koccintott azokkal, akikkel ünnepelt. Sokan vannak, akik a hagyományokhoz híven megfogadnak bizonyos dolgokat, melyeket “szeretnének” megvalósítani az új évben.

De vajon mennyire vesszük ezt komolyan? Tényleg megpróbáljuk elérni céljainkat, vagy csak üres ígéretek maradnak?

Új év, új lehetőségek - www.tudatossag.hu

A legtöbben úgy tekintenek az új évre, mint egy lehetőségre, hogy valami új kezdődjön el. Megfogadják, hogy lefogynak, munkahelyet váltanak, többet lesznek a szeretteikkel vagy éppen elkezdenek egy új hobbit. Ezek valóban szép és dicséretes fogadalmak, de ezek mind csupán ígéretek maradnak, amíg nem teszünk érte, hogy valóra váljanak!

A probléma pedig itt kezdődik, hiszen az új évtől valami újat és jobbat várunk, de azt elfelejtjük, hogy csakis rajtunk múlik, hogy milyen lesz az elkövetkezendő év! Csak mi tehetünk azért, hogy az életünk olyan legyen, amilyet elképzeltünk magunknak! Senki nem fog fogyókúrázni helyettünk vagy új munkahelyet keresni! Az életünk olyan, amilyenre mi alakítjuk!

 

Nos akkor lássuk a teendőket:

Az első feladatunk januárban, hogy sorra vegyünk mindazokat a dolgokat, amiket megfogadtunk, amiket szeretnénk elérni. Ezután át kell gondolnunk, vajon mit is kell megtennünk azért, hogy ezek valóra váljanak.

Egy hatásos módszer lehet bárki számára, ha elkezd egy „megvalósítási naplót” vezetni, amely segítséget ad abban, hogy biztosan elérjük a kitűzött céljainkat.

És mit tartalmazzon ez a napló? Először is vezessük fel benne azokat a dolgokat, célokat, amik megvalósításra várnak. Írjuk le azt is, hogy milyen módon szeretnénk ezeket megvalósítani. Fontos, hogy minden megvalósításra váró feladatnál tűzzünk ki egy határidőt, ami alatt ezt véghez akarjuk vinni.

Ez abban segít, hogy ne essünk abba a hibába, hogy húzzuk-halasszuk a dolgokat, míg végül ismét egy új évet köszöntünk, és azon sopánkodunk, hogy “mennyi mindent kellett volna megtenni ebben az évben”! Illetve rögzítsük is eredményeinket, melyek ösztönözni fognak bennünket arra, hogy elérjük a további céljainkat is.

 

 Új év – új lehetőségek

Az új év, egy új életre ad lehetőséget – lehetőséget arra, hogy valóban olyan életünk legyen, amilyet szeretnénk. Mindig az lebegjen a szemünk előtt, hogy mi alakítjuk életünket olyanná, amilyen – vagyis a boldogságunk csakis rajtunk múlik, azon, hogy mit és mennyit vagyunk hajlandóak megtenni érte.

Nos, Ön mit tűzött ki célul 2013-ra?