Személyiségfejlesztő tippek

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván a Tudatosság.hu

Közeleg a karácsony, ami mindenki számára a családot, a békességet és a szeretetet jelenti – legalábbis ezt kellene, hogy jelentse! Vajon mai anyagiasult világunkban, tényleg átérezzük, mit is jelent (kellene, hogy jelentsen) a karácsony vagy csak hazug színjáték a karácsonyfa körül az év utolsó napjaiban?

Karácsony - Boldog karácsonyt!

 

Eljöttek az év utolsó napjai, mindenki beleveti magát a karácsonyi forgatagba – beszerzi az utolsó ajándékokat, a karácsonyfát és bevásárol az ünnepi vacsorához. Mindenki ideges, hiszen már csak pár nap van hátra…

Ezalatt pedig elfelejtjük, hogy miről is szól valóban ez az ünnep!

  • Sokan hiszik azt, hogy a karácsony egyenlő a fadíszítéssel, a drága ajándékokkal és a bejglivel.
  • Sokak számára csak egy megszokott „rítus”, ahol kötelező mindenkire mosolyogni és mindenkihez pár kedves szót szólni, és persze ők azok, akik alig várják, hogy végre túlessenek ezen a „procedúrán”.

 

De mi lenne, ha ezen túllépnénk és más megvilágításba helyeznénk ezeket a napokat? Képesek lennénk erre?

Nem véletlenül mondják, hogy a „karácsony a szeretet ünnepe”! Ez nem egy elcsépelt sablon, legalább is nem kellene, hogy az legyen! Ez az időszak arról kellene, hogy szóljon, hogy valóban szeretettel fordulunk egymás felé! Elfelejtjük egy kis időre a gondokat, a problémákat, és azzal foglalkozunk, ami valóban fontos!

Ez az időszak remek alkalmat nyújt arra, hogy megbocsássunk azoknak, akik felé haraggal fordultunk! Bocsássunk meg mindenkinek, hiszen a harag rengeteg energiánkat emészti fel!

Lépjünk át azon az elképzelésen, hogy a karácsony csak arról szól, hogy „úristen, már megint ajándékot kell vennem”! A szeretet nem az ajándékok nagyságától vagy értékétől függ! Lehet, hogy valakinek pont a mi szeretetünk az igazi ajándék, ami túltesz bármilyen tárgyiasult dolgon!

Jussanak eszünkbe ezek a dolgok és szenteljünk egy kis időt annak, hogy átszellemülünk és élvezzük a szeretetet, amit kapunk és amit adunk! Sokan csak ebben az időszakban lehetnek együtt családjukkal – használjuk tehát ki, hogy szeretteink körében ünnepelhetünk!

Ami talán a legfontosabb, hogy ha sikerül ezt elérni és valóban el tudjuk érni, hogy átjárjon a szeretet és a megbocsátás, akkor terjesszük ki ezt az év többi napjára is! Ne csak ebben a pár napban éljünk úgy, ahogy az év 365 napján kellene! Legyen az év minden napja egy ünnep, valami új és még jobb kezdete!

 

Ezen gondolatokkal kívánok
Boldog Karácsonyt, minden Olvasómnak!!!

Karácsony, karácsonyfa