Felelősségvállalás,  Kényelmi zóna,  Pozitív gondolkodás,  Személyiségfejlesztő tippek

Lehet ember maradni vagyonosan is

Ebben a bejegyzésben egy személyes történetet szeretnék elmesélni. A közelmúltban szerencsém volt találkozni John Wadsworth-el, aki egy 80 milliárd dolláros (!) birodalmat épített ki az elmúlt 20 évben, és ennek elnökeként járt hazánkban.

John Wadsworth és a tudatosság

 

Üzletember mögött az “ember”

Ha gazdag emberekről beszélünk, akkor John valóban az. Üzleti sikerét kitartó és áldozatos munkájának köszönheti, de mégis megmaradt embernek. Nem szállt el a sikertől és a pénztől.

Tartott egy rendkívül jó előadást, melyben elmesélte, hogyan hozta létre vállalatát, és adott némi iránymutatást az életre is. Megmondom őszintén, hogy én mindig szeretek ilyen emberektől tanulni, John nagyon jó példakép számomra.

 

Mit tanulhatunk a gazdag emberektől?

 • Először is embernek kell tudni maradni!
  John az elért eredményeire jogosan lehet büszke. Mégsem kérkedik azzal, amije van. Ember maradt, és a mai napig vezeti vállalatát és előadásokat tart, országról országra járva.
  Sok olyan módos ember van, akinek a vagyona növekedésével együtt nő az “arca” is, egyre nagyképűbbé válik. Ez nem követendő példa. A nagyképű és arrogáns emberek nem élnek tudatosan.
  .
 • Segítsünk embertársainkon!
  Nem feltétlenül anyagi segítség, amire gondolok, bár aki megteheti annak azt is. Segítség az is, amikor előzékenyek, udvariasak vagyunk, vagy kedvesen szólunk az emberekhez. Amit “adunk” az többszörösen kapjuk vissza.
  .
 • Koncentráljunk a lehetőségekre!
  Mire gondolnak az emberek általában? A problémáikra, a gondjaikra, a fizetnivalókra, sárga csekkekre. És mi történik? Folyamatosan ez jár a fejükben, ezt vonzzák be. A vagyonos ember mire koncentrál? A pénzre, sikerre, a lehetőségekre. Ezért tart ott ahol most van. A lehetőségekre koncentrál, bevonzza azokat.
  .
 • Fókuszáljunk a célokra!
  Lehet, hogy közhelynek tűnik, de célok nélkül nincsenek eredmények. Minden vagyonos ember jól kidolgozott és leírt célokkal, célrendszerrel rendelkezik. Ön megengedheti magának azt a luxust, hogy ne írja le céljait?
  .
 • Legyünk türelmesek!
  A siker nem jön mindig azonnal. Sőt általában több kudarcot meg kell élni, mielőtt megtapasztaljuk a sikert.
  John történetében is szerepelt félreértés, hitelkártyákból összeszedett repülőjegy, lekésett repülőgép, és egyéb rossz körülmények. De nem tágított céljaitól, türelmes volt, és elérte célját.
  .
 • Válasszunk jó példaképet!
  Fontos, hogy legyen 1 vagy több példakép Ön előtt. Ők azok az én-ideálok, akikre valamiért fel tud nézni. Lehet ez egy üzletember, vagy orvos, netán egy TV-s személyiség. A lényeg az, hogy legyen olyan tulajdonsága, esetleg eredményei, amiért lehet tisztelni.
  .
 • Figyeljünk oda, kivel töltjük időnk nagy részét!
  Nézzen szét azon emberek közt, akivel ideje jó részét tölti. Milyen emberek ők? Milyen beállítottságúak? Mivel foglalkoznak? Milyen céljaik vannak (ha vannak egyáltalán)? A lehetőségekre koncentrálnak, vagy siránkoznak, a jelenlegi helyzetért? Vállalnak-e felelősséget? Stb… Azért érdekes ez, mert Ön is hamarosan olyan lesz mint ők. Ha szeretne valamit elérni, akkor lehetőség szerint olyan emberekkel vegye körül magát, aki már azt elérte.
  Ha tud, válasszon magának egy mentort. Ez egy olyan személy legyen, aki sikeres az életben, és munkájában egyaránt, akitől tanulni tud.

 

Ezen kihívásoknak megfelelve az elmúlt hónapok során kidolgoztam és összeállítottam egy mentoring programot, mely hétről hétre gyakorlatias tudnivalókkal látja el a résztvevőket. Részletek hamarosan…