Pozitív gondolkodás,  Személyiségfejlesztő tippek,  Változtatás,  Vonzás törvénye

Legyen pozitív paranoid!

Úgy gondolom, ezt a címet picit meg kell magyaráznom. Lássuk előbb a paranoid fogalmát, majd pedig megnézzük, hogyan fordítható ez át pozitív irányba.

Mit is értünk az alatt, ha valaki paranoid? “…leginkább túlhajtott gyanakvásossággal és azzal a folyamatos tendenciával jellemezhető, hogy az egyén a környezetében lévő személyek cselekedeteit és szándékait, folyamatosan rosszindulatúnak, fenyegetőnek és ármányosnak véli/értékeli.” (forrás Wikipedia)

Legyen Ön is potizív paranoid

 

A vonzás törvénye…

A világegyetemet természeti törvények irányítják. Ezek olyan törvények, amelyek akkor is működnek, akár tudomást veszünk róluk, akár nem. Működik, mint a gravitáció, akár elfogadjuk, akár nem.

Manapság rendkívül sokat hallunk a vonzás törvényéről (korábban volt már szó róla itt a blogon is: A vonzás törvénye igenis működik)

A vonzás törvénye ugye azt mondja ki, hogy a hasonló a hasonlót vonzza.

Ez pedig azt jelenti, hogy amit ad, “sugároz” magából, azt kapja vissza. Ha negatív dolgokat ad, negatívat kap vissza. Ha negatív dolgokat sugároz, negatívakat kap vissza. Ha negatív érzéseket bocsát ki, negatív érzéseket is fog kapni.

Minden egyes körülmény, tárgy, személy, ami a környezetében van, a (már korábban) kibocsátott gondolatainak eredménye.

A paranoid ember életében a negatív dolgok vannak túlsúlyban, így tehát folyamatosan negatív dolgokat, eseményeket, körülményeket vonz be életébe.

 

De mindez megváltoztatható!

A jó hír az, hogy a vonzás törvénye a pozitív irányban is működik. Sőt!

Ha pozitív dolgokat ad, pozitívat kap vissza. Ha pozitív dolgokat sugároz, pozitívakat kap vissza. Ha pozitív érzéseket bocsát ki, pozitív érzéseket is fog kapni. Így tehát változtathat Ön is életén, ha átállíthatja agyát pozitív gondolkodásra.

Persze ez nem fog egyik napról a másikra menni, ezért azt javaslom, hogy kis lépésekben kezdje.

Ne a negatívumokra összpontosítson, hanem próbálja meg a még a negatív helyzetekben is a jót keresni.

 

Nézzünk 1-2 példát:

  • Ha lekésünk egy buszt… ez nem véletlen. Lehet, hogy így találkozunk valakivel, aki számunkra valamilyen formában hasznos lesz, esetleg elkerülünk egy kínos helyzetet, balesetet, stb…
  • Ha moziba menet felcsap az utcán egy autó…  kellemetlen, mert haza kell menni átöltözni. De nem volt véletlen, valamiért haza kellett menni. Lehet, hogy elkerültünk egy kötekedő embert az utcán…
  • Ha egy kapcsolatnak vége szakad… annak oka volt. Most lehet, hogy fáj, de elképzelhető, hogy később sokkal nagyobb fájdalommal ért volna véget.

Nem tudhatjuk, de idegeskedés, stressz, vagy aggódás helyett gondolhatjuk azt, hogy ezzel elkerültünk számunkra valamilyen negatív helyzetet.

 

Mit tesznek a pozitív paranoid emberek?  

  • A pozitív paranoid emberek meg vannak arról győződve, hogy a világ pozitív módon összeesküdött ellenük.
  • Tudják, hogy csak pozitív dolgok fognak velük történni.
  • Reggel felkelés után már tudatosítják magukban, hogy ma ismét egy szuper, stresszmentes napra ébredtek.
  • Folyamatosan a jóra gondolnak, azt várják, hogy mikor következik be.
  • Csak arról beszélnek amit szeretnek, és mindezt lelkesen teszik.
  • Pozitív gondolataik vannak a pénzzel, egészséggel kapcsolatban.

 És valóban, jobbnál jobb dolgok történnek a pozitív paranoid emberekkel. 

Ők azok akik tudatosan, vagy akár tudat alatt alkalmazzák a vonzás törvényét és mindaz amiről pozitívan gondolkodnak, abból még többet kapnak.

 

A gondolkozás szabadsága

És végezetül egy tény: Ön dönti el, mire gondol!

Gondolkodásában minden ember korlátlan szabadsággal bír!

Változtassa meg életét, gondoljon arra, beszéljen arról amit szeret. Reggelente és egész nap érezze és várja el azt, hogy a mai ismét egy csodálatos nap, és jobbnál jobb dolgok fognak történni.